2015. július 26., vasárnap

szezánmagvas csirke golyók

Kínai  étteremben  találkoztunk ezzel  a  kis  finomsággal, de  otthon  is  nagyon  egyszerű  elkészíteni.
Gyorsan  kész rizzsel  tésztával  tálalva egy tál  étel  utáni  nasi

Hozzávalók: csirkemell
                    liszt
                    1tojás
                    sütpor vagy szódabikarbóna
                   szódavíz
                   só
maszathoz: tört  csilipaprika
                 kechup
                 méz
                 szezánmag

Elkészítés:
csirkemellet  felkockázzuk  lesózzuk és félre tesszük. tálba  összekeverjük  a  maszat  hozzávalóit  mind  ízlás  szerint  valaki  édesebben  valaki  csípősebben  szereti. lisztet  tojást  sütőport szódát sót összekeverjük  kb  palacsinta  tészta  sűrűségűre keverjük.
Serpenyőbe olajat melegítünk  mikor  már  forró  az  olaj  a  csirke kockákat  megforgatjuk  egyesével a  tésztába  és  az  olajba  tesszük. Mikor  barnásabbra  sültek  beleforgatjuk  a  maszatba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése