2015. július 26., vasárnap

sós kosárkák

Desszert  nem  csak  édesség  lehet. Valaki  kifejezetten  nem  szereti vagy  nem  ehet  édeset.
Kis idő  elteltével a  család  kedvence lett.

Hozzávalók
   kosárka: 33dkg liszt
                 20dkg  margarin
                 1dl  tejszín
                 1.5dkgso
                 0.2 dkg  élesztő
                 1 tojás  sárgája
 Kém: 20dkg rama
         30dkg  krémsajt (lehet  füstölt is)
        10dkg reszelt  sajt
         só
Elkészítése
  Sót  a lisztet és  a  margarint  elmorzsoljuk. Hideg  tejszínbe  bele morzsoljuk  az  élesztő  elkeverjük  és a tojás  sárgájával  együtt    összedolgozva az  elöbbivel  30p  a  hűtőbe tesszük.
Fél  cm  vastagra  kinyújtjuk  majd  akkora  korongokat  szúrjuk ki  mint  a  kosárkaforma. Megszurkáljuk az  alját
160 fokon kisütjük kb  20-25perc.

kémet hozzávalóit  összekeverem  majd  a  ki hűlt  kosárkákat  megtöltöm  vele.  díszítés  képen cikkezett  uborkát  paradicsomot  szurkálunk  bele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése