Desszert nem csak édesség lehet. Valaki kifejezetten nem szereti vagy nem ehet édeset.
Kis idő elteltével a család kedvence lett.
Hozzávalók
kosárka: 33dkg liszt
20dkg margarin
1dl tejszín
1.5dkgso
0.2 dkg élesztő
1 tojás sárgája
Kém: 20dkg rama
30dkg krémsajt (lehet füstölt is)
10dkg reszelt sajt
só
Elkészítése
Sót a lisztet és a margarint elmorzsoljuk. Hideg tejszínbe bele morzsoljuk az élesztő elkeverjük és a tojás sárgájával együtt összedolgozva az elöbbivel 30p a hűtőbe tesszük.
Fél cm vastagra kinyújtjuk majd akkora korongokat szúrjuk ki mint a kosárkaforma. Megszurkáljuk az alját
160 fokon kisütjük kb 20-25perc.
kémet hozzávalóit összekeverem majd a ki hűlt kosárkákat megtöltöm vele. díszítés képen cikkezett uborkát paradicsomot szurkálunk bele.
Kis idő elteltével a család kedvence lett.
Hozzávalók
kosárka: 33dkg liszt
20dkg margarin
1dl tejszín
1.5dkgso
0.2 dkg élesztő
1 tojás sárgája
Kém: 20dkg rama
30dkg krémsajt (lehet füstölt is)
10dkg reszelt sajt
só
Elkészítése
Sót a lisztet és a margarint elmorzsoljuk. Hideg tejszínbe bele morzsoljuk az élesztő elkeverjük és a tojás sárgájával együtt összedolgozva az elöbbivel 30p a hűtőbe tesszük.
Fél cm vastagra kinyújtjuk majd akkora korongokat szúrjuk ki mint a kosárkaforma. Megszurkáljuk az alját
160 fokon kisütjük kb 20-25perc.
kémet hozzávalóit összekeverem majd a ki hűlt kosárkákat megtöltöm vele. díszítés képen cikkezett uborkát paradicsomot szurkálunk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése