Nagyon finom én nagyon szeretem több féle sajtot is használhatsz hozzá így keverednek az ízek.
Hozzávalók: -15dkg trapista sajt
- 5dkg vaj
- 2ek liszt
-2l húsleves (kockából is lehet)
-1gerezd foghagyma
-2dl tejszin
-1/2 csomó petrezselyem zöldje
-só,
- bors
Elkészítés: A sajtot le reszeljük, a petrezselymet megmossuk és apróra vágjuk.A vajat fel forrósítjuk meghintjük lisztel, felhabzásig hevítjük folyamatos keverés közben . A kihűlt húslevesből először csak keveset öntünk a lisztre és alaposan elkeverjük. Így a lisztből és a húslevesből sűrű mártást kapunk. Ha sikerült csomó mentesre elkeverni mehet hozzá a többi leves, de mindig csak részletekben. A húsleves és a liszt arányától függ ,hogy milyen sűrű lesz a sajtleves. Közben fűszerezzük sóval és borssal. Felforraljuk és bele tesszük a sajtot és 3-4 percig forraljuk , hogy elolvadjon a sajt. Levesszük a tűzről kicsit hűlni hagyjuk majd hozzá öntjük a tejszínt , hogy még krémesebb legyen a levesünk. Pirítunk mellé kenyérkockát és a tányérban még meg lehet szórni egy kis szárított petrezselyemmel is . Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése