2014. május 10., szombat

selymes sajtleves

Nagyon  finom  én  nagyon  szeretem  több féle  sajtot is használhatsz hozzá így  keverednek  az  ízek.


Hozzávalók: -15dkg  trapista sajt
                     - 5dkg vaj 
                     - 2ek  liszt
                      -2l húsleves (kockából is lehet)
                      -1gerezd  foghagyma
                      -2dl tejszin
                      -1/2 csomó  petrezselyem zöldje
                      -só,
                      - bors 

Elkészítés: A sajtot  le reszeljük, a petrezselymet  megmossuk  és  apróra  vágjuk.A  vajat  fel forrósítjuk                     meghintjük  lisztel,  felhabzásig  hevítjük folyamatos  keverés  közben . A  kihűlt  húslevesből először  csak  keveset öntünk  a lisztre és  alaposan  elkeverjük. Így  a  lisztből  és  a  húslevesből  sűrű mártást  kapunk. Ha sikerült csomó mentesre elkeverni mehet  hozzá  a  többi  leves, de  mindig  csak  részletekben. A  húsleves  és  a  liszt  arányától függ ,hogy  milyen  sűrű lesz  a sajtleves.  Közben  fűszerezzük  sóval  és  borssal. Felforraljuk  és  bele  tesszük  a  sajtot és  3-4 percig  forraljuk , hogy  elolvadjon  a  sajt. Levesszük  a  tűzről  kicsit  hűlni  hagyjuk  majd  hozzá  öntjük  a  tejszínt , hogy  még  krémesebb  legyen a  levesünk. Pirítunk  mellé kenyérkockát  és  a tányérban  még  meg  lehet  szórni  egy  kis  szárított  petrezselyemmel is . Jó étvágyat  kívánok!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése