Házi Cappy
hozzávalók: 1kg sárgarépa
1kg kristály cukor
5dkg citrom sav (kisboltokban is kapható)
2db alma
2db narancs /héjával/
Elkészítése: A hozzávalókat meg mossuk ,meg pucoljuk ,feldaraboljuk majd kb 4l vízben főzzük kb 10-15percig (narancs héját is belereszeljük). Ha megfőttek , akkor szűrő kanállal kiszedjük a megfőtt részeket és össze turmixoljuk jó alaposan (a főzővizet nem öntjük ki) . Addig 10L vizet felforralunk 1kg kristály cukorral és 5dkg citrom savval. Ha felforrt összeöntjük palackozzuk és lehűtjük.
Megjegyzés: Aki nem szereti benne a darabokat szűrten palackozza vagy fogyasztáskor pohárba szűrje le.
Én rengeteget csinálok nyáron , hamar elfogy és sokan szeretik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése