2014. május 5., hétfő

Itt a Grill szezon!!

Itt  az  idő kimozdulni  a  házból  egy  kis  közös  sütögetésre!
Saslik
 Hozzávalók: -60dkg tarja
                     -4 fej  vöröshagyma
                     -2db édes  piros  paprika (kaliforniai)
                     -20dkg füstölt húsú szalonna 
                     -só
                     -bors

Elkészítés: a  tarját  3x3 kockákra  vágjuk.A  paprikát  8  felé  vágom.A  hagymákat  negyedelem. A  szalonnát  vastag  szeletekre  vágom. Az  összes hozzávalót  váltakozva  húzom  a  nyársra  sózom borsózom majd  jó parázs  felett  minden  oldalát  ropogós  barnára  sütöm.

Hawai pulykanyárs 
Hozzávalók: -30dkg  pulyka mell  filé 
                      -30dkg  ananász
                      -joghurt kolianderpác

Elkészítés: A  húst  megmosom  szárítom majd  3x3 kockákra  vágom. Az  ananászt  is  hasonló  darabokra  vágom. A  húst  és  az  ananászt  váltakozva  a  nyársra  húzom  és megöntözöm  a  páccal és  30 percig marinálom . Lecsepegtetem és  minkét oldalról grillezem.

Rablóhús

Hozzávalók: -1kg  hús
                      -6 fej vöröshagyma
                      -40dkg gomba
                      - 40kg  füstölt  szalonna

Elkészítése:    a  húst  fél  cm  vastag  kb  4x4  kockákra  vágjuk. A  szalonnát  ugyan  ekkorára de  vékonyabb  szeletekre. A  gombát  vagy  egészben  hadijuk  vagy  kettévágjuk a  hagymát  negyedeljük. 
A  nyársra  felváltva  húzzuk  a  húst , a  szalonnát ,a hagymát,  a  gombát de  nem  szorosan . A  nyársakat  lassan  forgatva  parázs  fölött  megsütjük.

Aszaltszilvás pulykatekercs

Hozzávalók: 80dkg  pulykamell  (8vékony szelet)
                     8 szelet  bacon
                     20dkg  aszalt szilva (puha)
                     8 teáskanál mustár
                     só, bors
                     4 ek  oliva olaj
                     1db cukkíni
                     4db  burgonya
                    8db  új hagyma

Elkészítés:  húst  kiklopfoljuk  sózzuk , borsozzuk. Minden  szelet  egyik  oldalát  megkenjük  mustárral. A  bacont  kettévágjuk  és  a  hús  mustáros  felére fektetjük  erre  tesszük  az  aszatszilvát ( többet is  akár).
A  szeleteket  feltekerjük majd  hústűvel  vagy  fogpiszkálóval rögzítjük. A  tekercseket oliva olajjal  megkenjük  és  vastagságuktól  függően  15-20 percig  grillezzük. A  cukkínis-krumplis  nyársal  tálaljuk:
nyársra  fűzzük  a  félig  megfőtt krumplit, cukkínit, hagymát,  aszalt szilvát  sózzuk, borsózzuk és  puhára  grillezzük.

Jó  étvágyat  kívánok!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése