2017. január 2., hétfő

Mézeskalács

Általában az emberek csak akkor sütik ezt a finomságot mikor közeleg a karácsony, De egy kellemes forró kávé mellé is tökéletes és egy jó társaságban is megállja a helyét.
Könnyű,gyors,ropogós vagy puha mindenhogy szeretjük. Én tanulós,filmes nasinak is nagyon kedvelem.



Hozzávalók:

50dkg liszt
17dkg porcukor
1,5kk.szódabikarbóna
15dkb méz
1tojás
15dkg Ráma
2kk mézeskalács fűszerkeverék
Máz:
1 tojásfehérje
12dkg porcukor (átszitálva)


Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk míg el nem válik az edény falától és
utána 30percig pihentethetjük . Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk majd kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk  . 5-6-8 percen keresztül sütjük 165 fokon.
Mikor ki hűltek a tojás fehérjét kemény habbá verem és 12 dkg porcukrot adok hozzá míg  "szálat" nem húz  ezt a krémet papírzsákba töltöm és díszítem a kalácskákat.
Száradásig félre teszem őket.


megjegyzés:
Én egy kicsivel több fűszerkeveréket tettem a tésztába hogy jobban érződjön az íze.
A mézet és a vajat pár kör erejéig meg lehet mikrózni de a vaj ne legyen folyós.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése