2016. február 28., vasárnap

Sós perec

Hamarosan itt a  Farsang náluk családi hagyomány a  fánk mellet egy  halom pereccel kínálni a  vendégeket. Szomszéd hölgy mindig várja ezt az  időszakot és várja hogy mikor  lepem meg egy kis pereccel. Több éve ugyan ez a  recept alapján készítjük ezt a kis dundi de  ropogós pereckéket, így hát most megosztom veletek  ezt a finom sós süteményt. :)

Hozzávalók: -1kg liszt
                     -5dl tej
                     -5dkg élesztő 
                     -2e.k. cukor
                     -1e.k. só
                     -1,5 dl olaj

Maszathoz: -3e.k. liszt
                    -2e.k. só
                    -víz
  perec tetejére egész tojás

Elkészítés:
 Az élesztőt a  langyos tejbe felfuttatom majd  a  lisztet,cukrot,1 e.k.sóval és az  olajjal összegyúrom. Letakarva 1/2órát pihentetem, kelesztem.
32 egyenlő darabra vágom majd  pereceket formálok belőlük és olajjal megkent tepsibe rakosgatom.
Tetejüket egész tojással megkenem  majd  forró 230°C -on sütöm míg a  tetejük meg nem  színesedik.
Kikeverjük a maszatot és mikor  a  perecek színesednek akkor  a tetejükre csurgatom és pár percre visszarakom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése