Legtöbb boltban már lehet kapni az előre lezacskózott nagy mosolygó islereket de ezeket sokan nem szeretik. Én már sokadszorra sütök ezen a recept alapján.
A mai nap folyamán is elkészítettem hisz reggelire tejjel esetleg kávé mellé is isteni mindemellett a vendégek is nagyon szeretik hamar el szokott fogyni így hát sietnie kell az embernek ha szeretne enni belőle. :)
hozzávalók :-30dkg liszt
- 30dkg ráma
-15dkg porcukor
-15dkg darált dió
- 2e.k.tejföl
-só
- citrom reszelt héja
töltelék:-lekvár
-10dkg étcsokoládé
teteje:-15dkg csokoládé
-10-15dkg Rama
Elkészítés: A lisztet elmorzsolom a margarinnal utána hozzá adom a porcukrot, diót ,citrom reszelt héját , 2e.k. tejfölt és a sót. Jól összedolgozom az alapanyagokat.
Erősen porhanyós tésztát kapok így 1-2 órán keresztül pihentetem.
Lisztezett vágódeszkán 1/2 cm-re kinyújtom majd korongokat szaggatok belőle.
Előmelegített sütőbe (200°C légkeverésen) világosra sütöm őket.
Kihült korongok felét csokival a másik felét lekvárral töltöm majd összeborítom őket.
Vízgőz felett felmelegítem a csokoládét és a vajjal együtt folyósra főzöm és ezt a mázt teszem az islerek tetejére.
Megjegyzés:- én csak lekvárral szoktam megtölteni .
- ha a máz túl folyós lett kakaóporral be lehet sűríteni.
Jó étvágyat kívánok!
A mai nap folyamán is elkészítettem hisz reggelire tejjel esetleg kávé mellé is isteni mindemellett a vendégek is nagyon szeretik hamar el szokott fogyni így hát sietnie kell az embernek ha szeretne enni belőle. :)
hozzávalók :-30dkg liszt
- 30dkg ráma
-15dkg porcukor
-15dkg darált dió
- 2e.k.tejföl
-só
- citrom reszelt héja
töltelék:-lekvár
-10dkg étcsokoládé
teteje:-15dkg csokoládé
-10-15dkg Rama
Elkészítés: A lisztet elmorzsolom a margarinnal utána hozzá adom a porcukrot, diót ,citrom reszelt héját , 2e.k. tejfölt és a sót. Jól összedolgozom az alapanyagokat.
Erősen porhanyós tésztát kapok így 1-2 órán keresztül pihentetem.
Lisztezett vágódeszkán 1/2 cm-re kinyújtom majd korongokat szaggatok belőle.
Előmelegített sütőbe (200°C légkeverésen) világosra sütöm őket.
Kihült korongok felét csokival a másik felét lekvárral töltöm majd összeborítom őket.
Vízgőz felett felmelegítem a csokoládét és a vajjal együtt folyósra főzöm és ezt a mázt teszem az islerek tetejére.
Megjegyzés:- én csak lekvárral szoktam megtölteni .
- ha a máz túl folyós lett kakaóporral be lehet sűríteni.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése