2014. szeptember 7., vasárnap

Dió, dió ,dió!!!

Ha már  itt  az ősz  akkor  itt  van  a  dió szezon is. Ezt  a  csonthéjast  rengetegféle képen  el  lehet  készíteni. Télen  rengeteg  diót  felhasználunk  az  ünnepi  sütemények  elkészítésére. Sokan  csak  az  íze  miatt  eszik  és  nem  tudnak  a rengeteg  jótékony  hatásáról. Nem  csak a  csontritkulás  ellen  jó  de  a  vérnyomást  is  szinten  tartja .Íme  néhány  diós  recept :
Bögrés  dió

Hozzávalók: 1 tojás
                    1 bögre cukor
                     1 bögre  liszt
                    1 bögre tej
                     1 bögre durvára darált dió
                     1 cs sütőpor
                     1 citrom reszelt héja
 
Elkészítés: A  tojást  a  cukorral  habosra  keverjük hozzáadjuk  a  tejet,  a  citromot ,  diót, sütőport  elkeverjük  a  lisztel . Kisebb  kivajazott-lisztezett   tepsibe  beleöntjük a  masszát  és  180 fokos  előmelegített  sütőbe  megsütjük.

Csokoládés  őzgerinc

Hozzávalók: 30dkg  kristály cukor
                    2 tojás
                    1cs  kokis  pudingpor
                    4dkg kakaópor
                    25dkg margarin
                    10 durvára  darált  dió
                    20dkg  babapiskóta

Elkészítés: Egy  lábasba  összekeverjük  a tojásokat  a cukorral  meg  a pudigporral majd  hozzáadjuk  a  kakaóport és  a  margarint  kisebb darabokban. Gőz  felett  keverve  sűrűre  főzzük. Levesszük  a  tűzről majd  belekeverjük  a diót  és  az  összetördelt babapiskótát. Egy  őzgerinc  formát  kibélelünk  folpackkal  majd  beleöntjük  a  masszát. Hűtőbe  tesszük  jól  lehűtjük. Gyorsan  kész és  nem  macerás  kitűnő vendégváró  finomság.

Dióból  nem  csak  süteményt  lehet  készíteni  hanem  ebédet  is . Íme  a  nagyon  finom és  egyszerű Diós  csirkecombok. :D

Hozzávalók :8-10 db  alsó  csirkecomb
                    4ek  mustár
                    4ek  citromlé
                    só,bors,majoranna
               panírhoz: liszt  
                              3 tojás
                             25dkg  dió

Elkészítés:   combok  bőrét  lehúzzuk és  jól  besózzuk. A  mustárt , sót, borst, majorannát, citromlével és  1-1/2 dl vizel kikeverjük  majd  a  csirke combokra öntjük . Pár  órát  esetleg  egy  éjjelt  is  állva  hagyjuk  ebben  a  lében  de közben  többször  meg  is  forgatjuk ,hogy mindenhol  érje  a  pác. 
Panírozáshoz  a  diót  durvára  daráljuk majd  a lecsepegtetett húsokat  előbb  a lisztbe  utána  tojásba  majd  legvégül  a  darált  dióba  hempergetjük. Bő  olajban  nem  túl  nagy  lángon ( dió meg  ne  égjen ) kisütjük.
Jó  étvágyat  kívánok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése