2013. december 13., péntek

Karácsonyi menü

Sokan nem készítenek hal ételt Karácsonyra. Valaki fél  a szálkáktól vagy nincs jó receptje hozzá esetleg nem is szereti a húsát. Segítek hogyan  lehet pontyból finom  halételt készíteni az ünnepi asztalra. Meg vesszük a piacon az egész pontyot  és ki filézzük:    
                                     1.Levágjuk  az  uszonyait.
                                     2. A hátán lévő hosszú úszót is levágjuk végig a gerinc mentén.
                                     3.ki belezzük
                                     4.A fejétől kezdve egy kés segítségével  a pikkelyek és a bőre alá vágunk és lehúzzuk róla pikkelyestül  a bőrét (nehezen jön le férfi munka)
                                     5.A húst le vágjuk  a gerincről és a bordákról így 98% ki van filézve de vigyázat Y szálka még marad benne!!!
                                      6.A hasi és a háti felén lehet  kis zsír azt levágjuk . Kívánt méretű csíkokra vágjuk  a húst és nagyon alaposan többször átmossuk !!!! nem lesz  az  a szép patkó alakú de szinte szálka mentes és nem  az  alak számít hanem az  íze.
kirántjuk krumpli pürével ,rizzsel szószokkal salátákkal tálaljuk. Jó étvágyat!

megjegyzés:
Azt hiszem a glóbusznak van egy új mártása  snidlinges azzal szoktam tálalni nagyon  finom tescoban már láttam viszonylag jó áron

2 megjegyzés:

  1. Jó kis blog ez már majdnem megkívántam a halat a cikk kapcsán pedig nem is szeretem :)

    VálaszTörlés
  2. sózd be minimum 1 órát hagyd állni levet fog ereszteni öntsd le és lehet is rántani :) jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés