Sokan nem készítenek hal ételt Karácsonyra. Valaki fél a szálkáktól vagy nincs jó receptje hozzá esetleg nem is szereti a húsát. Segítek hogyan lehet pontyból finom halételt készíteni az ünnepi asztalra. Meg vesszük a piacon az egész pontyot és ki filézzük:
1.Levágjuk az uszonyait.
2. A hátán lévő hosszú úszót is levágjuk végig a gerinc mentén.
3.ki belezzük
4.A fejétől kezdve egy kés segítségével a pikkelyek és a bőre alá vágunk és lehúzzuk róla pikkelyestül a bőrét (nehezen jön le férfi munka)
5.A húst le vágjuk a gerincről és a bordákról így 98% ki van filézve de vigyázat Y szálka még marad benne!!!
6.A hasi és a háti felén lehet kis zsír azt levágjuk . Kívánt méretű csíkokra vágjuk a húst és nagyon alaposan többször átmossuk !!!! nem lesz az a szép patkó alakú de szinte szálka mentes és nem az alak számít hanem az íze.
kirántjuk krumpli pürével ,rizzsel szószokkal salátákkal tálaljuk. Jó étvágyat!
megjegyzés:
Azt hiszem a glóbusznak van egy új mártása snidlinges azzal szoktam tálalni nagyon finom tescoban már láttam viszonylag jó áron
Jó kis blog ez már majdnem megkívántam a halat a cikk kapcsán pedig nem is szeretem :)
VálaszTörléssózd be minimum 1 órát hagyd állni levet fog ereszteni öntsd le és lehet is rántani :) jó étvágyat hozzá!
VálaszTörlés