A forralt bor sokunk kedvenc téli lélekmelengetője. Sokak már alig várják az adventi vásárokat,bazárokat ,hogy ihassanak egy pohárral de ezt az italt otthon is el tudjuk készíteni!
Klasszikus forralt bor:
-7,5dl vörösbor
-8db szegfűszeg
-2-3 szem szegfűbors
-1 narancs (karikázva)
-2db fahély rúd
-2db csillagánizs
-2ek cukor (ízlés szerint)
-8db szegfűszeg
-2-3 szem szegfűbors
-1 narancs (karikázva)
-2db fahély rúd
-2db csillagánizs
-2ek cukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A hozzávalókat a narancs kivételével egy lábasba tesszük és forrás közeli állapotba melegítjük (pöszörögjön de ne forrjon) a tűzről lehúzva pár percig hülni hadjuk majd bele tesszük a narancs karikákat. Pár perc múlva bögrébe öntve forrón szolgáljuk.
Megjegyzés
Ha házi borból szeretnénk készíteni fele bor fele víz arányban keverjük mert így nem lesz annyira ütős.
Ízles szerint több fajta gyümölcsöt is belefőzhetünk illetve gyümölcsös teát is belefőzhetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése