2016. november 12., szombat

Ehető karácsonyfa

Mindent dolgot szeretünk ami édes,aranyos,ráadásul még ehető is. Kiskoromból  emlékszem mikor habcsók karikákat kötöttünk volna a fa ágaira de valahogy mindig eltűntek.....nem is tudom hová vagy hogy ki vihette el  ez mindig nagy rejtély volt a családban....khm...de térjünk is a lényegre. Fenyőfa ami ehető, jól hangzik nekem legalábbis is tetszik. Elárulom nektek hogyan is készíthettek ilyet.

Hozzávalók: 4 tojásfehérje
                   30dkg porcukor
                   vanillia aroma
                   zöld ételfesték
                   cukorgyöngy,cukorcsillag (tescoban beszerezhető)

Elkészítés: a tojásfehérjékből kemény habot verünk majd a cukrot hozzá adjuk. Mikor már megfelelő állagú pár csepp vanílliaaromát és ételfestéket teszünk bele.A krémet habzsákba töltjük és kibélelünk egy tepsit,sütőlapot sütőpapírral. Folyamatosan spirál alakba nyomjuk ki a habot de figyelve arra hogy a fenti résznél már kevesebb legyen, hogy szép alakja legyen.
Feldíszítjük a cukorgyöngyökkel és a csillaggal majd 130 fokos sütőben nagyjából 15 percig szárítjuk. Majd lekapcsolva a sütőt 10 percig bent pihentetjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése