2014. március 23., vasárnap

Sertéskaraj wokkolt zöldségekkel

Hamarabb  jött  a  jó  idő  mint kellett  volna. Így  tökéletes  az  idő  egy  kis  kinti  sütögetéshez.

Hozzávalók:
                  körethez: 2db  sárgarépa
                                2db póréhagyma                                                        ek.= evőkanál
                                2db  paprika                                                              kk.= kiskanál
                                20-30dkg gomba
                                1 szál  friss  rozmaring
                                25 dkg  fagyasztott  borsó
                                2 marok  friss  spenót
                                 2ek.  olivaolaj
                                 só.víz
             
                   Mártáshoz: 2ek.  olivaolaj
                                     2 ek.  balzsam  ecet
                                     1 ek. sűrített  paradicsom
                                      1kk. szárított bazsalikom
                                     só
                 
                      A húshoz: 4 szeletelt  karaj
                                      liszt  a  panírozáshoz
                                      víz
 Elkészítése: A  sárgarépát  rézsutosan  vékony szeletekre  vágjuk, póréhagymát  felkarikázzuk, a  paprikát kicsumázzuk  és hosszúkás  szeletekre vágjuk,a  gombát  hosszú vékony szeletekre  szeljük.
 A  wokkot  felforrósítjuk majd  beleöntünk  egy  kevés  olíva  olajat. Ha ez  is  felforrósodott  beledobjuk  előszór  a  sárgarépát.
amíg  a  répa  sül,  összeállítjuk  a  mártáshoz  valókat :  a balzsam  ecetet  összekeverjük  az  olívaolajjal ,sóval,szárított  bazsalikommal, és  a  paradicsompürével. Ebbe belemártogatjuk a  húsokat.
Közben  folytatjuk  a  zöldség  pirítást: a  répához  dobjunk  póréhagymát, a  paprikát  majd  a  rozmaring  szálat. Ekkor egy  pici  vizet  adjunk  hozzá majd  a  következik  a  gomba. Rövid  ideig  kevergetjük, majd  sózzuk. majd  a  fagyasztott borsót is  hozzáadjuk  a  spenóttal  együtt.
egy-kép percig  folyamatosan  kevergetjük  majd  félrehúzzuk.
Egy  másik  serpenyőt  felhevítünk majd  egy  kevés  olíva  olajat öntünk  bele.
Közben  a  húsokat  beleforgatjuk a  lisztbe ,mikor az  olaj  forró beletesszük  a  szeleteket és  mind két oldalát  pár  perc  alatt  átsütünk  úgy hogy színt  kapjon. A  legvégén  kevés  vizet  öntünk  alá ezzel  is  sütjük kicsit  így  remek  szaftunk  marad  vissza.  a  hús  szeletek  mellé  csinos  zöldség  kupacokat  halmozunk.  sok  sikert és Jó  étvágyat kívánok!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése