2013. október 11., péntek

Virslis táska

Hozzávalók: -35dkg liszt
                        -1dl napraforgó olaj
                           -1dl langyos víz
                              -2,5dkgélesztő
                                  -1dl langyos tej
                                     - 2ek(evő kanál) cukor
                                         -1ek só
                                           -1 csomag virsli
                                             - 1db. tojás a kenegetéshez


Elkészítés: az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, beleteszünk  egy kiskanál cukrot, megszórjuk  a tetejét lisztel. Lefedjük és állni hagyjuk míg fel nem habosodik. Addig kimérjük és összeöntjük a vizet és az  olajat, előkészítjük a lisztet. Mikor az élesztő már habos bele öntjük az olajos vízbe majd hozzákeverjük a lisztet a sót és a maradék cukrot. Alaposan összekeverjük ha túl lány lenne a tészta keverjünk bele egy kis lisztet. a tálat letakarva meleg helyre rakjuk nagyából 30 percig.
 bekapcsoljuk  a sütőt 210 fokra. Amikor a tészta megkel egy nyújtó deszkán kinyújtjuk kb 5mm vastagra és nagyjából ugyan akkora négyzeteket vágunk ki. A méretet mi döntjük el. A tészta közepébe rakjuk  a kis virsliket és bebugyoláljuk úgy hogy ne lógjanak ki de ha kilóg az se baj. A kész táskákat sütőpapirral kibélelt tepsire rakjuk és lekenegetjük  a tojással. 20 perc alatt sülnek  meg de ha valaki ropogósabban szereti bent hagyhatja még pár percre.Friss zöldséggel könnyű salátával meg persze ketcuppal mustárral majonézzel tálaljuk. Az elkészítése nagyon egyszerű és a végeredmény nagyon finom. Jó étvágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése