Hozzávalók: -35dkg liszt
-1dl napraforgó olaj
-1dl langyos víz
-2,5dkgélesztő
-1dl langyos tej
- 2ek(evő kanál) cukor
-1ek só
-1 csomag virsli
- 1db. tojás a kenegetéshez
Elkészítés: az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, beleteszünk egy kiskanál cukrot, megszórjuk a tetejét lisztel. Lefedjük és állni hagyjuk míg fel nem habosodik. Addig kimérjük és összeöntjük a vizet és az olajat, előkészítjük a lisztet. Mikor az élesztő már habos bele öntjük az olajos vízbe majd hozzákeverjük a lisztet a sót és a maradék cukrot. Alaposan összekeverjük ha túl lány lenne a tészta keverjünk bele egy kis lisztet. a tálat letakarva meleg helyre rakjuk nagyából 30 percig.
bekapcsoljuk a sütőt 210 fokra. Amikor a tészta megkel egy nyújtó deszkán kinyújtjuk kb 5mm vastagra és nagyjából ugyan akkora négyzeteket vágunk ki. A méretet mi döntjük el. A tészta közepébe rakjuk a kis virsliket és bebugyoláljuk úgy hogy ne lógjanak ki de ha kilóg az se baj. A kész táskákat sütőpapirral kibélelt tepsire rakjuk és lekenegetjük a tojással. 20 perc alatt sülnek meg de ha valaki ropogósabban szereti bent hagyhatja még pár percre.Friss zöldséggel könnyű salátával meg persze ketcuppal mustárral majonézzel tálaljuk. Az elkészítése nagyon egyszerű és a végeredmény nagyon finom. Jó étvágyat mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése